A hagyományos magyar családi ház elengedhetetlen része a kerítés és a ki-bejárást lehetővé tevő kapuszerkezetek. Ez utóbbiak működési módban térnek el egymástól, melyet általában a domborzati viszonyok hoztak életre. A klasszikus kétszárnyú kapuk mellett a dimbes-dombos területeken megjelentek a tolókapuk is. Ez utóbbiak alapváltozatai az állósínes és a később megalkotott mozgósínes változatok.

A kapuszerkezet felületi megjelenését a beláthatóság mértéke határozza meg alapvetően. A belátást egyáltalán nem vagy csak korlátozottan lehetővé tevő kapuk mind a mai napig valamilyen fa szerkezettel készülnek. A belátást nem zavaró kialakítások pedig a kovácsoltvas megjelenésűek csoportjába tartoznak. A kovácsoltvas lehet minél inkább eredeti kézi megmunkálással készült valamint a modern technológiák segítségével készült lényegében egyszerűsített változatok. A kézi és a gépi változatok közötti különbség a gyakorlatban szem számára is igen szembetűnőek.

Mint minden másban itt is igaz, hogy a minél több és alaposabb kézimunka drágább végterméket eredményez.  A sok évszázados hagyomány miatt igen gazdag a kapu burkolatok választéka kinek-kinek az ízlésvilága alapján.

 

 

Ügyvezetők:

Czékmási Csaba

Czékmási Gergő

Megrendelés:

Czékmási Gergő

+36/30-213-3189

 

E-mail cím: egyedifakapu@gmail.com

Tel: 06305941405

Cím: 2225 Üllő Gyár u. 77.